Sevärdheter i Bangkok

Bangkok, änglarnas stad hyser en mängd sevärdheter med det kungliga palatset som det mest berömda.

Maten med det världsberömda thailändska köket är en självklarhet när man är i Bangkok. Överallt finns det gatustånd och folk som lagar mat. Om du är orolig att magen inte tål gatuköksmat finns det en uppsjö med restauranger att besöka.

Det finns gott om tempel att besöka i Bangkok, drygt 400 stycken med varierande storlek. Här finns också möjlighet att se thailändarnas berömda kampsport, Muay Thai.

Lite utanför Bangkok finns den stora vattenparken Siam Waterpark. Man kan även bege sig 3 mil söderut och gå på världens största krokodilfarm.

 • Grand Palace


  Området för det kungliga palatset är Bangkoks största sevärdhet och besöks av de flesta turisterna. Det kungliga palatset är en symbol för kungadömet Thailand, trots att kungen inte längre bor där.

  Här finns Wat Phra Kaeo som är Thailands allra heligaste tempel viket gör att du bör klä dig därefter och undvika shorts, sandaler och bara skuldror. Wat Phra Kaeo byggdes strax efter att Bangkok blivit huvudstad 1782 för att hysa smaragdbuddhan som är det heligaste föremål som finns i Thailand.

 • Tempel i Bangkok


  Det finns mycket fler sevärda tempel i Bangkok förutom Wat Phra Keo. 82 meter högt är det fantastiska Wat Arun som även kallas gryningens tempel.

  Wat Traimit är ett tempel som är känt för sin 3 meter höga Buddhastaty i solitt guld med en sammanlagd vikt på 5,5 ton.

  Bangkoks äldsta och största tempel heter Wat Pho där man kan se en väldig liggande Buddah.