Tips om Bangkok

Först några viktiga saker man bör tänka på när man besöker Bangkok. Precis som i de flesta storstäder finns det tyvärr alltid folk som vill slå mynt av turisters okunskap.

Se upp för välklädda (oftast) personer som talar väldigt bra engelska. De kör med olika trix som att vara vänliga nog att meddela att den stora guldgruvan i landet kommer att stänga vilket gör att du måste fynda guld. Dessa personer meddelar också gärna att turistattraktioner är stängda men tar dig gärna till några restauranger, juvelerare eller skräddare istället. Undvik vänligt men bestämt alla deras förslag.

Att åka tuk-tuk förknippas ofta med Asien och Bangkok men försök att undvika detta då du förmodligen kommer att bli transporterad runt till diverse juvelerare och skräddare istället för att åka dit du egentligen vill.

När du åker taxi se till att alltid åka med taxameter, du kommer att tjäna på detta och slipper dessutom göra upp om pris vilket är skönt när man inte vet vad det egentligen skall kosta. Du kan även om du gör upp om ett "för" lågt pris bli transporterad runt bland olika ställen precis som med tuk-tuken.